Meubelsmaken.net

Voordelig verhuizen in 3 stappen

verhuizen

Verhuizen is erg duur. Toch kunnen we soms niet anders. Om toch voordelig te verhuizen leg ik je in 3 stappen uit hoe je toch iets minder duur uit bent als anders. Deze blog bestaat uit meerdere tips om het jou wat gemakkelijker af te gaan, en ook nog iets voordeliger uit te zijn als met een gemiddelde verhuizing

Het inpakken

Bij het inpakken van je spullen is het verstandig om er voor te zorgen dat je geen onzin mee neemt naar je volgende huis. Die je daar dan vervolgens weggooit omdat je er achter komt dat je er niks aan hebt. Zoek dit op en gooi het weg. Ook kan je het verkopen. Zo kan je nog een beetje geld bijverdienen.

Materiaal is ook iets waar je veel geld op kan besparen. Om je meubels in te pakken heb je een hoop plastic en dergelijke nodig. Daarnaast zijn verhuisdozen ook erg prijzig. Kijk voor deze spullen op tweedehandssites. Marktplaats staat er bijvoorbeeld vol mee.

Ga niet gratis dozen pakken van de supermarkt. Deze zijn er niet voor gemaakt om te verhuizen van zware spullen. Ga dus niet in een doos waar normaal gesproken chips in zit allerlei boeken in doen. Wel kan je hier je dekbedden indoen. Het is nog steeds het meest verstandigst om goede verhuisdozen aan te schaffen. Achteraf kan je deze toch wel door verkopen.

Het bedrijf

Verhuizen is duur, maar door opzoek te gaan naar het juiste bedrijf kan je kosten besparen. Vraag daarom meerdere offertes op zodat je de prijzen kan vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken kan je tot 40% op de kosten besparen.

Ook is het goed om te kijken naar bedrijven in de buurt. Dit is handig omdat je ook de kilometers moet betalen. Ook is het handig zodat het verhuisbedrijf weet hoe hij of zij moet rijden. Dit kost ook een hoop tijd als de route in één keer goed uitgestippeld is. Dus bijvoorbeeld in de drukke stad Amsterdam, is het goed om een verhuisbedrijf Amsterdam in te schakelen

Zorg ook dat alles goed is afgestemd met het bedrijf. Moet er bijvoorbeeld een gedeelte in een opslag? Als je dit van te voren afspreekt kan je dit makkelijk in één keer goed doen.

Vergoeding

Het kan zo voorkomen dat je bijvoorbeeld moet verhuizen omdat je huurhuis gerenoveerd moet worden. Of door een acute handicap waardoor je niet kan blijven wonen waar je nu woont. Dit zijn een paar van de vele redenen waarmee je een vergoeding kan opvragen. Deze financiële vergoeding kan je aanvragen, en je krijgt na een klein onderzoek reactie. Deze vergoeding verzacht de kosten. Deze vergoeding kan niet al je gemaakte kosten vergoeden.

Voordelig verhuizen in 3 stappen
Schuiven naar boven