Meubelsmaken.net

Visgraat laminaat en parket zijn tijdloos en modieus

visgraat laminaat

Visgraat laminaat en parket zijn tijdloos, modieus en geschikt voor elk interieur, van landelijk en klassiek tot modern. Ze bestaan al sinds de oudheid, maar geven nog steeds een stijlvolle en persoonlijke uitstraling aan onze interieurs. De visgraat laminaatvloer bestaat uit kleine massief houten latten, die moeilijk te onderscheiden zijn van het oorspronkelijke ontwerp. Visgraatvloeren bestaan in vele uitvoeringen. Zo vind je voor elke kamer wel een passende visgraatvloer. Besloot je om ook zo een visgraatvloer te plaatsen? Dan zul je ook een keuze moeten maken tussen meerdere legmethoden, houtsoorten en (trendy) kleuren. Op wat moet je zeker letten bij je keuze van de juiste visgraatvloer?

Populair legpatroon

Visgraatparket is en blijft een populaire legmethode voor parket. Eeuwen geleden werd het veel gebruikt in kastelen en kloosters. In de afgelopen jaren boekt het een sterke vooruitgang, zowel on klassieke als in moderne woningen. Visgraatparketvloeren worden gekenmerkt door hun legmethode. Die is nog altijd vergelijkbaar met hun oorspronkelijke werkwijze. Deze platen zijn allemaal even lang en rechthoekig van vorm. De gemiddelde dikte van een visgraatplank is 9 centimeter. De breedte varieert tussen 20 en 40 centimeter. Het meest gebruikte hout voor visgraatparketvloeren is eik. Dan hebben we vooral te danken aan zijn duurzaamheid en zijn stevig karakter.

Visgraat

Visgraat verwijst naar het patroon van de vloer, ondertussen al meer dan vijf eeuwen oud. Alle planken hebben dezelfde lengte en breedte en staat loodrecht op elkaar. In tegenstelling met vroeger, worden de houten planken nu volledig tot aan de rand gelegd.

Luxe en elegantie

De visgraatvloer bestond al in de 16e eeuw en was van oorsprong Italiaans. Later namen de Fransen het over. Ze gebruiken ze voornamelijk in hun meest prestigieuze kastelen. Deze kunststof visgraat laminaat- en parketvloer zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Niet alleen de materiaalkeuze, maar ook patronen en kleuren zijn eindeloos. Kunststof visgraatvloeren zijn economisch en makkelijk te onderhouden. Normale en goed onderhouden visgraatvloeren gaan een leven lang mee. Ze zijn niet goedkoop, maar kunnen zichzelf in relatief korte tijd terugverdienen.

Visgraatvloer geschikt voor elk interieur

Visgraatvloeren zijn geschikt voor elk interieur Houten vloeren (zoals visgraatvloeren) vormen de basis van elke interieurdecoratie. Daarom is het natuurlijk belangrijk om eerst een houten vloer te kiezen en de kleur en meubels hierop aan te passen. Dergelijke vloeren zijn niet beperkt tot één binnenstijl, maar zijn geschikt voor alle levensstijlen. Interieurexperts kiezen vaak voor lichte eikenhouten visgraatvloeren in typisch Scandinavische interieurs.

Plaatsen visgraatvloer

Bij het leggen van parket is de vloer droog. Zorg er voor dat de ondergrond glad en effen is. Geef steeds de voorkeur aan een egalisatielaag van zand en cement. Het parket kun je vast lijmen of spijkers gebruiken.

Laminaat of parket plaatsen is vakwerk

Visgraat laminaat en parket zelf plaatsen is niet makkelijk. Daarom schakel je best een vervaren vakman in. Zo ben je zeker dat alles verloopt zoals het moet. Slecht gelegd parket kan voor heel wat problemen zorgen. Dat heeft vooral een nadelige invloed op de duurzaamheid en op het uitzicht van het parket.

De voordelen van visgraatvloeren

Visgraatvloeren hebben veel voordelen, we zetten ze voor u op een rij. De visgraatvloer is:
• Duurzaam met een lange levensduur
• Stijlvol en elegant
• Geschikt voor elk interieur
• Naast hout zijn nu ook visgraatvloeren uit kunststof zoals PVC populair en nauwelijks van originele visgraatvloeren in hout te onderscheiden
• Makkelijk te onderhouden

Visgraat laminaat en parket zijn tijdloos en modieus
Schuiven naar boven