Meubelsmaken.net

Meubels verhuizen naar je nieuwe woning?

meubels

Nadat je je nieuwe woning hebt gekocht ben je er nog lang niet. Er zijn nog heel wat dingen die moet gaan regelen en uitzoeken. Dit zal een stres volle periode worden maar tegelijkertijd ook een hele leuke. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee.

De verbouwing

Zorg eerst dat je kijkt wat er verbouwd moet worden en of het echt wel nodig is. Bepaal daarna je budget wat je wilt uitgeven aan de verbouwing. Zo kun je kijken wat de mogelijkheden zijn voor je huis en de verbouwing. Als dat allemaal duidelijk is kan je kijken naar wat je wilt gaan veranderen en kun je bijvoorbeeld een moodboard maken. Zorg er met een verbouwing altijd voor dat je genoeg de tijd neemt om te verbouwen. Als je op het einde in tijdsnood gaat komen zal dit niet bevorderlijk zijn voor de kwaliteit van de broedresultaten.

Meubilair kopen

Na de verbouwing moet je woning natuurlijk wel weer gevuld gaan worden met meubels. Dit moet je niet pas uit gaan zoeken na de verbouwing want vaak zit er een lange levertijd op meubels. Ga daarom zeker 2 tot 3 maanden voordat je de meubels nodig hebt naar de woonwinkel om ze te bestellen. Denk van tevoren wel goed na wat je goed vindt passen bij je huis. denk ook na over de kleuren die wilt gaan gebruiken. Want met goede meubels moet je alles kunnen matchen. Als je je meubels hebt besteld moet je een datum gaan bedenken wanneer het meubeltransport kan komen leveren. Doe dit pas als je helemaal klaar bent met verbouwen. Een ook pas wanneer ja alles lekker hebt schoongemaakt in je nieuwe huis. Anders gaan al je nieuwe meubels meteen onder stof zitten.

De verhuizing

Na alle verbouwingen en het uitzoeken van nieuw meubels kan het verhuizen beginnen. Ook hierbij is belangrijk dat je voor de verhuisdag is al gaat voorbereiden. Je kunt bijvoorbeeld al spullen inpakken die je niet vaak gebruikt. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat alles is ingepakt voor de grote verhuisdag wordt aangebroken. Je kunt ervoor kiezen om de verhuizing zelf te gaan doen. Je kunt dan vrienden en familie vragen of zij jou op een zaterdag of zondag willen helpen met verhuizen. Het is dan wel makkelijk om een busje/ vrachtwagen van iemand te lenen zodat ook de grotere meubels meekunnen. Om het zelf te doen met wat familie en vrienden zal je zeker in de kosten schelen. Het zal alleen wel een flinke organisatie zijn om dit zelf allemaal te regelen. Daarom kun je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Dan zorgen zij ervoor dat alles in je nieuwe huis komt te staan. Dit zal wel een stuk meer kosten met zich meebrengen, maar is wel een stuk gemakkelijker voor jezelf. Je moet zelf een keuze maken maar een bedrijf die alles voor je regelt is wel erg fijn en het zal je een hoop stres voorkomen.

Meubels verhuizen naar je nieuwe woning?
Schuiven naar boven