Meubelsmaken.net

Hoe maak je je huis kindveilig?

moeder en kind

Als je kindje eenmaal begint te kruipen dan is het tijd om je huis kindveilig te maken. Om zelf in te schatten wat gevaar oplevert, kan je zelf proberen om door het huiste gaan kruipen. Wel is het van belang om te weten dat het onmogelijk is om je huis helemaal kindveilig te maken. Je kan je huis natuurlijk niet inrichten als isolatiecel met gewatteerde muren. Je kan misschien je eigen inrichting wel aanpassen. Kortom zal je kind altijd wel iets vinden wat gevaarlijker is dan je zou denken. Kinderen zijn nou eenmaal heel creatief.

De kinderkamer

De kamer van het kind is een van de belangrijkste kamers. Daar brengen ze namelijk het meeste gedeelte van de dag (slapend) door. Als ze niet slapen dan spelen ze wel in hun kamer. Daarom moet je als eerste alle stopcontacten afdekken. Verder moet je de kamer op de juiste temperatuur houden en goed ventileren. Daarnaast moet de kamer ook gemeubileerd worden. Het is belangrijk dat je dan de veiligheid voorop zet. Je kan bijvoorbeeld dan meubels op maat laten maken met de zogenoemde veiligheidseisen. Een voorbeeld van een meubelmaker in Breda is Anselm Oome. Mocht je het dan nog niet veilig vinden dan kan je eventueel nog enkele veiligheidsaccessoires plaatsen.

kinderkamer

De woonkamer

Natuurlijk moet de woonkamer ook kindveilig worden. Je kunt dat bijvoorbeeld al doen door een box de plaatsen waar je je kindje kan laten spelen. Als je kindje wat groter is dan kan je een zacht kleedje op de grond plaatsen. Verder kan je aan allebei de kanten van de trap een hekje te plaatsen zodat het geen risico vormt. Net als in de kinderkamer is het weer belangrijk om de de stopcontacten af te dekken. Daarnaast moet je ook een deurstop aanschaffen voor de deuren. Deuren kunnen namelijk veel gevaar opleveren voor een klein kindje.

De badkamer

Verder moet je je kindje ook veilig kunnen schoonmaken. Je moet dan altijd bij je kind blijven als die in bad zit. Kleine kinderen kunnen al verdrinken in een klein laagje water. Verder moet je het water niet te warm maken en de shampoo’s buiten bereik van je kind zetten. Ook moet je de vloer voorzien van een antislipmat, dat is veiliger voor iedereen. Met deze aanpassingen zorg je ervoor dat je kindje veilig opgroeit.

Hoe maak je je huis kindveilig?
Schuiven naar boven